Zapoj se do diskuse na téma "Živý, nebo umělý stromek?"! KLIK

Rybí polévka s osmaženou houskou

3. prosince 2008 v 15:32 | Věrča |  Vánoční jídla
Suroviny pro 4 osoby:
1 - 2 kapří hlavy, ocas, vnitřnosti, 200 g kořenové zeleniny, 60 g másla, sůl, pepř, 60 g hladké mouky nebo krupičky, muškátový květ, housky nebo chléb

Postup:
Rybí hlavu a ocas pečlivě očistíme a opereme. Hlavu zbavíme žáber. Všechno zvolna rozvaříme. Vnitřnosti zbavené žluči a pečlivě oprané uvaříme zvlášť. Poté polévku procedíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme najemno. Osmahneme ji na másle. Z kostí obereme maso a spolu s vnitřnostmi (jikrami nebo mlíčím, játry a slezinou) je přidáme k zelenině. Vložíme do 1 ½ litru vývaru, přisolíme, opepříme a vaříme doměkka. Zahustíme světlou jíškou nebo krupičkou a pozvolna vaříme dalších 5 minut. Hotovou polévku okořeníme muškátovým květem. Můžeme také přidat nasekanou petrželku. Podáváme s osmaženou, na kostičky nakrájenou houskou nebo chlebem.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Živý, nebo umělý vánoční stromek?

Živý!
Umělý!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama