Zapoj se do diskuse na téma "Živý, nebo umělý stromek?"! KLIK

Kapr po Třeboňsku

3. prosince 2008 v 15:37 | Věrča |  Vánoční jídla
Suroviny pro 4 osoby:
Větší kapr, drcený kmín, sůl, hladká mouka na obalení, rostlinný olej na smažení, 4 až 6 menších jablek, 4 lžíce brusinkového kompotu, citronová šťáva


Postup:
Kapra očistíme, zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a osušíme. Odřízneme hlavu a ploutve a podle kostí nakrájíme na podkovy silné asi 2 cm. Jablka zbavíme jádřinců, urovnáme do zapékací misky, přilijeme asi cm vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 185° C. Když jsou jablka téměř upečená, nařízneme je a necháme chvilku dopéci. Rybí podkovy posypeme drceným kmínem, osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách dozlatova. Zakapeme je citronovou šťávou a dáme rozležet do kastrolu zakrytého pokličkou. Hotové rybí podkovy poklademe dílky citronu a ozdobíme petrželkou. Podáváme je s pečenými jablky plněnými brusinkovým kompotem. Jako příloha chutnají vařené brambory maštěné máslem a sypané petrželkou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama