Suroviny:
2-3 hlavy z kaprů mlíčí a jikry 750 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) sůl celý pepř nové koření bobkový listopad hořčice sardelová pasta vegeta 1polévková lžíce rybízového a jablečného rosolu 2 dl sladké smetany na šlehání citrónová šťáva
2-3 hlavy z kaprů mlíčí a jikry 750 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) sůl celý pepř nové koření bobkový listopad hořčice sardelová pasta vegeta 1polévková lžíce rybízového a jablečného rosolu 2 dl sladké smetany na šlehání citrónová šťáva
Postup:
Očištěné hlavy z kaprů (bez žáber, očí a šupin) vložíme do vody spolu s očištěnou a umytou kořenovou zeleninou. Přidáme sůl, koření, bobkový list a vaříme. Když se maso začne oddělovat od kostí, přidáme mlíči a jikry a doměkka uvaříme. Vývar slijeme a zeleninu odložíme. Z rozvařeného masa odstraníme kosti. Zeleninu s masem rozmixujeme a přidáme do vývaru. Za stálého míchání přivedeme k varu, ochutíme solí, vegetou, hořčicí, sardelovou pastou, ovocným rosolem, smetanou a citrónovou šťávou. V případě potřeby polévku zředíme trochou mléka nebo zbylého vývaru.
Očištěné hlavy z kaprů (bez žáber, očí a šupin) vložíme do vody spolu s očištěnou a umytou kořenovou zeleninou. Přidáme sůl, koření, bobkový list a vaříme. Když se maso začne oddělovat od kostí, přidáme mlíči a jikry a doměkka uvaříme. Vývar slijeme a zeleninu odložíme. Z rozvařeného masa odstraníme kosti. Zeleninu s masem rozmixujeme a přidáme do vývaru. Za stálého míchání přivedeme k varu, ochutíme solí, vegetou, hořčicí, sardelovou pastou, ovocným rosolem, smetanou a citrónovou šťávou. V případě potřeby polévku zředíme trochou mléka nebo zbylého vývaru.