Zapoj se do diskuse na téma "Živý, nebo umělý stromek?"! KLIK

Rybí polévka

24. září 2008 v 16:51 | Věrča |  Vánoční jídla
Suroviny:
2-3 hlavy z kaprů mlíčí a jikry 750 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) sůl celý pepř nové koření bobkový listopad hořčice sardelová pasta vegeta 1polévková lžíce rybízového a jablečného rosolu 2 dl sladké smetany na šlehání citrónová šťáva
Postup:
Očištěné hlavy z kaprů (bez žáber, očí a šupin) vložíme do vody spolu s očištěnou a umytou kořenovou zeleninou. Přidáme sůl, koření, bobkový list a vaříme. Když se maso začne oddělovat od kostí, přidáme mlíči a jikry a doměkka uvaříme. Vývar slijeme a zeleninu odložíme. Z rozvařeného masa odstraníme kosti. Zeleninu s masem rozmixujeme a přidáme do vývaru. Za stálého míchání přivedeme k varu, ochutíme solí, vegetou, hořčicí, sardelovou pastou, ovocným rosolem, smetanou a citrónovou šťávou. V případě potřeby polévku zředíme trochou mléka nebo zbylého vývaru.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama