Zapoj se do diskuse na téma "Živý, nebo umělý stromek?"! KLIK

Kapr načerno

29. září 2008 v 8:16 | Věrča |  Vánoční jídla
Suroviny:
6 porcí kapra, 1 lžíce octa, 1 menší cibule, několik zrnek pepře a nového koření, malý kousek bobkového listu, špetka tymiánu, 50 g másla, 100 g kořenové zeleniny, necelý 1/2 litr vývaru z kapra, 2 mírně navršené lžíce strouhaného chleba, 40 g strouhaného perníku, 1 lžička karamelu, 2-3 lžíce švestkových povidel, 1/4 l červeného vína, 10 mandlí, 30 g rozinek, hrst sušených švestek, citronová šťáva
Postup:
Do hrnce vlijeme tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme, pak přidáme rybí porce, uvedeme znova do varu a povaříme 12-15 minut. Potom rybu opatrně vyjmeme na talíř. Na nudličky nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, podlijeme procezeným vývarem z ryby, přidáme strouhaný perník a chléb, karamel, změklá povidla a víno a vaříme do zhoustnutí. Uvařenou omáčku přecedíme, přidáme oloupané na nudličky nakrájené mandle, přebrané, omyté rozinky a předem namočené švestky a krátce povaříme (ze švestek by neměly vypadnout pecky) a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Do hotové omáčky vrátíme porce kapra a necháme v chladnu do druhého dne rozležet ( v dřívějšíh dobách se kapr na černo připravoval o dva až tři dny dříve). Před podáváním zvolna ohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Bara Bara | Web | 29. dubna 2013 v 13:08 | Reagovat

u nás máme rádi kapra na černo podle tohoto receptu http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1182

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama