Suroviny:
50 g sušených hub trochu mléka 250 g krup 1 lžíce másla kmín sůl 1 lžíce sádla 1 cibule česnek petrželová nať tuk na vymazání
Postup:
Sušené houby zalijeme mlékem a necháme nejméně hodinu odležet. Kroupy spaříme a s máslem, kmínem a solí uvaříme doměkka. Zvlášť podusíme na zpěněné cibulce scezené houby. Uvařené kroupy smícháme s houbami, rozetřeným česnekem, pokrájenou petrželovou natí a rozložíme do tukem vymazané zapékací misky. Krátce zapečeme a podáváme se salátem z kysaného zelí.
50 g sušených hub trochu mléka 250 g krup 1 lžíce másla kmín sůl 1 lžíce sádla 1 cibule česnek petrželová nať tuk na vymazání
Postup:
Sušené houby zalijeme mlékem a necháme nejméně hodinu odležet. Kroupy spaříme a s máslem, kmínem a solí uvaříme doměkka. Zvlášť podusíme na zpěněné cibulce scezené houby. Uvařené kroupy smícháme s houbami, rozetřeným česnekem, pokrájenou petrželovou natí a rozložíme do tukem vymazané zapékací misky. Krátce zapečeme a podáváme se salátem z kysaného zelí.
